Osnovne šole

Dragi učenci

Prvi dotik z znanostjo

Spoznajte naravoslovje in tehniko na drugačen, bolj sproščen in interaktiven način ter nadgradite v šoli pridobljeno znanje.
Pridite in odkrijte svet znanosti in tehnike v popolnoma novi luči. Znanost je tudi poučna zabava.

Vstopite in preizkusite “kako delujejo” posamezni eksperimenti!

Spoštovani učitelji

Obisk Centra eksperimentov Maribor predstavlja novo obliko pedagoškega programa v namen nadgradnje znanja in praktičnih veščin.

Vabimo vas, da v šolskem letu 2023/2024 obiščete Center eksperimentov Maribor, kjer je na ogled in preizkus okoli 50 eksperimentov iz stalne zbirke v modernejših prostorih na Zagrebški cesti 18 v Mariboru. Eksperimenti so spoznavanju naravoslovnih pojavov z različnih znanstvenih področij: fizike, matematike, tehnike, kemije, biologije itd. Učenci lahko ob pomoči demonstratorja preizkusijo eksperimente.

Vsi sodelavci Centra eksperimentov Maribor želimo z vami vzpostaviti trajno sodelovanje in se veselimo umestitve naših vsebin v vaše Letne delovne načrte. Upoštevali bomo tudi vaše predloge in pobude, s katerimi bomo dopolnjevali našo dejavnost. Pripravili smo katalog delavnic za naravoslovne in tehniške dneve, obogaten program za nadarjene učence in tudi izbirne vsebine, ki dopolnjujejo vaš učni program ter omogočajo različna izobraževalno-izkustvena doživetja.

Za vse dodatne informacije smo
vam z veseljem na voljo

Tel. : +386 (0) 59 080 286
E-pošta : cem@ektc.si