V Centru eksperimentov Maribor smo uspešno zaključili letošnjo akcijo Gremo gor za kile dol, ki je potekala že četrto leto zapored. Akcija spodbuja mlade h gibanju v izogib povečanju telesne teže, za sprostitev ob šolskih obremenitvah ob koncu šolskega leta in za izboljšanje duševnega zdravja.

Hoja po hribih v okolici Maribora je atraktivna in ravno prav zahtevna ter časovno ustrezna in ne preveč oddaljena od mesta, da udeleženec ne izgubi preveč časa. Pohodi so lahko individualni ali še bolj zabavni v skupini. Nekateri mladi pohodniki so opravili celotno pot kar v enem dnevu, drugi so si razdelili nalogo na več dni. Veliko udeležencev, predvsem študentov, se je med seboj spodbujalo preko posebne aplikacije, kar je še popestrilo aktivnosti in nedvomno naredilo pohode bolj zabavne.

Kljub letošnjemu zelo neugodnem vremenu v času akcije so organizatorji navdušeni nad končno udeležbo, saj vidijo, da niti vreme ni ovira za mlade, ki se želijo gibati.  Vsak pohodnik, ki je obiskal vseh pet destinacij je lahko na zaključnem dogodku prevzel nagrade sponzorja Decathlona.

Zahvaljujemo vsem mladim, ki so se udeležili aktivnosti. Še posebej pa se želimo zahvaliti sponzorju Decathlonu in študentom medicine za ponovno uspešno sodelovanje.