V Centru eksperimentov smo 29. 5. odprli razstavo z naslovom Vetrne elektrarne skozi oko mladih z namenom, da spoznamo, kako mladi spremljajo aktualno tematiko obnovljivih virov energije. Sodelovali so tako najmlajši iz vrtcev kot osnovnošolci in dijaki srednjih šol. Skozi slike namreč lahko vidimo, kako mladi gledajo na vetrnice in kako sprejemajo vetrne elektrarne.

Nad odzivom smo bili izredno presenečeni, saj iz čudovitih likovnih del, ki so nastala, vidimo, kako skrbno so se mladi lotili ustvarjanja in kak izziv jim je to predstavljalo.

Zahvaljujemo se učenkam OŠ borcev za severno mejo, otrokom v Vrtcu pri OŠ Duplek, enota Spodnji Duplek in mladim v Bolnišnični šoli, enoti OŠ Bojana Ilicha v UKC Maribor. Vsi so se izjemno potrudili in obogatili razstavo s svojimi deli.

Spoznali smo tudi, da mladi pozorno spremljajo dogajanje v našem okolju, da opazujejo vetrnice tudi v različnih državah in si ustvarjajo svojo predstavo skozi posredovane informacije. S tako pridobljenim znanjem bodo lažje sooblikovali svojo zeleno prihodnost.

Razstavo si lahko ogledate v prostorih Centra eksperimentov Maribor, na Zagrebški cesti 18 (nad Knjižnico Tezno) do konca meseca junija.