V Centru eksperimentov Maribor je 17. aprila 2024 v okviru evropskega tedna mladih potekal enodnevni dogodek o zelenih tehnologijah za dijake, ki v svojem izobraževalnem programu nimajo veliko ur naravoslovnih predmetov. Z inovativnimi pristopi in novimi, interaktivnimi didaktičnimi pripomočki smo dijakom približali obnovljive vire energije ter spodbudili razmišljanje o okoljski problematiki in trajnosti.

S pomočjo digitalnih pripomočkov so dijaki lahko delili svoja mnenja in izkušnje o tematiki. Najbolj jih skrbi onesnaženost planeta. Izrazili so željo po boljšem poznavanju trajnosti in več informacijah o možnostih zaposlitve na področju okoljevarstva.

Na drugem delu dogodka so se navdušeno lotili praktičnih vaj in preizkusili nove didaktične pripomočke, ki so jim pomagali bolje spoznati obnovljive vire energije. Pokazali so veliko zanimanja in željo po novem znanju.

Ob zaključku dogodka so mnogi izrazili navdušenje nad pridobljenim novim znanjem in razumevanjem trajnostnega razvoja. Ne le, da so se naučili novih konceptov, ampak so tudi potrdili  pomen teh tem za njihovo lastno prihodnost in prihodnost planeta. Mnogi so izrazili željo po nadaljnjem raziskovanju in angažiranju na področju ohranjanja okolja, kar je nedvomno pozitiven rezultat izvedenega dogodka.

Dogodek sofinancira Evropska unija.