Dragi učenci, starši in učitelji,

1. september, dan, ko se znova odprejo vrata znanja, je tukaj. To je dan, ko stopimo na pot izobraževanja, polno dogodivščin, izzivov in priložnosti. Novo šolsko leto 2023/2024 je pred nami, in ob tej priložnosti bi radi podelili nekaj spodbudnih misli.

Najprej, ne pozabimo na tiste, ki so utrpeli posledice poplav in naravnih nesreč. Varne poti do šole naj bodo naša skupna skrb. Pomagajmo in podpirajmo tiste, ki potrebujejo našo pomoč, saj solidarnost nas dela močnejše.

Vsak izmed vas je edinstven. Vsak ima svoje talente, sposobnosti in sanje. To šolsko leto je priložnost, da razvijete svoje potenciale in se naučite, kako jih uporabiti za dobro sebe in sveta okoli vas. Ne pozabite, da je vsak dosežek, pa naj bo še tako majhen, korak naprej k vašim ciljem.

Vedite, da je učenje pot, ki nikoli ne konča. Ne bojte se izzivov in neuspehov, saj so ti le priložnost za rast in izboljšanje. Vsak dan je nova priložnost za učenje, raziskovanje in odkrivanje nečesa novega.

Spoštovani učitelji, vi imate ključno vlogo pri oblikovanju prihodnosti. Z vašim znanjem in predanostjo boste navdihovali in usmerjali naše mlade generacije. S svojo predanostjo gradimo mostove do znanja in razumevanja.

Torej, vstopite v novo šolsko leto s pogumom, zvedavostjo in zagnanostjo. Bodite odprti za nova prijateljstva, nova znanja in nove izkušnje. In ne pozabite, da vsak od vas s svojimi darovi prispeva k barvitosti tega sveta.

Želimo vam uspešno in srečno novo šolsko leto 2023/2024! Skupaj bomo gradili boljšo prihodnost.

Vaš Center eksperimentov Maribor