Predavanje na temo duševnega zdravja in nasilja nad mladimi po epidemiji COVID-19 je potekalo 17. aprila 2023 v Vetrinjskem dvoru v Mariboru v sklopu projekta TRIALOG. Na predavanju so bili prisotni številni strokovnjaki s področja socialnega dela in psihologije, ki delujejo na področju šolstva in se vsakodnevno srečujejo z mladostniki.

Na predavanju so predstavili problematiko duševnega zdravja mladih in nasilja nad njimi, ki se v zadnjih desetih letih pojavlja vse pogosteje. Predavatelji so izpostavili, da se mladi danes soočajo s številnimi izzivi in vprašanji, kot so: komu lahko zaupam in kje lahko najdem podporo?

Med predavanjem so bili predstavljeni tudi programi in storitve, ki jih ponujajo socialni delavci in psihologi v okviru šol. Ti strokovnjaki imajo pomembno vlogo pri zagotavljanju podpore in pomoči mladim v stiski ter pri preprečevanju nasilja.

Na srečanju so predavatelji poudarili, da je za zagotavljanje kakovostne pomoči mladim v stiski pomembno tesno sodelovanje med šolami, socialnimi službami in drugimi strokovnjaki. Skupno prizadevanje za izboljšanje duševnega zdravja mladih in preprečevanje nasilja je ključno za izboljšanje kakovosti življenja mladih.

Projekt TRIALOG je namenjen izboljšanju kakovosti življenja ljudi s psihičnimi težavami in njihovih svojcev ter prijateljev. Na njihovi spletni strani (https://projekt-trialog.si/) najdete informacije o delovanju projekta, njihove programe ter možnosti pomoči.