Andreea Sorina - prostovoljka iz Italije

V Centru eksperimentov redno sodelujemo s prostovoljci in cenimo njihov doprinos družbi. Zato želimo na letošnji mednarodni dan prostovoljstva, ki je 5. decembra 2021, deliti z vami kratko zgodbo Andree Sorine, prostovoljke iz Italije, ki je s svojo pozitivno energijo in zagnanostjo prinesla veliko pozitivnega v naš kolektiv:

"Ko sem končala gimnazijo, sem se odločila, da je čas za pustolovščino in lov za novimi izkušnjami. Odpotovala sem v Maribor, da bi odkrila, kako izgleda delo po programu Erasmus. V Maribor sem prispela z drugimi dekleti z istimi cilji in skupaj smo preživele to nepozabno izkušnjo.
Po intervjuju sem začela delati v Centru eksperimentov Maribor in že od začetka sem svoje naloge jemala resno in se iz dneva v dan učila vsakič novega. Danes sem ponosna nase, ker sem dokazala svojo neodvisnost, odgovornost in predanost. Zdaj se bolje zavedam svojih sposobnosti in res lahko rečem, da se tudi počutim pripravljena, da se vrnem v domovino bolj samozavestna in z večjimi pričakovanji v prihodnost."

 

Sorini se zahvaljujemo za njeno delo ter ji želimo vse dobro na njeni nadaljnji poti in verjamemo, da bo kos vsem izzivom, ki jo tam čakajo.