Kaj je Center Eksperimentov Maribor? S spoznavanjem in preizkušanjem interaktivnih eksperimentov, udeležbo na delavnicah, eksperimentalnicah ali naravoslovnih in tehničnih dnevih boste spoznali različne naravoslovne, matematične in druge pojave. Znanost je razburljiva in poučna zabava za vsakogar: otroke, mlade, odrasle in družine. S potujočo razstavo eksperimentov vas obiščemo na šoli, festivalih, v mladinskem centru, vrtcu, podjetju in drugod po vaši želji. Posamezni eksperimenti so prilagojeni osebam s posebnimi potrebami.

Naše poslanstvo

Podpirati ustvarjalnost in radovednost mladih in vseh tistih, ki jih zanimajo novosti in se radi dodatno izobražujejo in učijo, raziskujejo, eksperimentirajo, aktivno preživljajo svoj prosti čas in živijo družbeno odgovorno.

Naše poslanstvo
Naša vizija

Postati regionalni prostor druženja, izobraževanja, učenja in izkušenj, prijetnega počutja in nepozabnih doživetij za mlade in druge zainteresirane javnosti, ki je odprt za lokalno, regionalno, nacionalno, čezmejno in mednarodno sodelovanje z različnimi akterji.

Naša vizija

Stalna zbirka eksperimentov je sestavljena iz okoli 50 različnih eksperimentov v namen spoznavanja naravoslovnih pojavov z različnih znanstvenih področij, npr. fizike, matematike, tehnike, kemije, ipd.. Obiskovalec po krajši predstavitvi demonstratorja sam (ali ob njegovi pomoči) preizkuša eksperiment v lastnem ritmu in zmožnostih. Vsak eksperiment je ponovljiv.

regiowin logo

 

Podpirajo nas:

logo - svrk    logo - mom    logo - siat

logo - mizsum    logo - mladi     logo - mizgrit

logo - vecer      logo - triglav      logo - city

logo - elektromb      E+ Logotip Sekundarni Rdeče ozadje   logo - eszrr gen-energija-logo

plinarna-maribor-logotip

 

Naši prijatelji:

plinarna-maribor-logotiplogo - vodovod     logo - ursm

logo - soncek    logo - orbico     logo - osmicaLogo Tojeto

logo - mkc     logo - lumar     logo - mikropolo

logo - lesarska     logo - gradbena     logo - konica

logo - dem         logo - conrad       logo - cid

logo - cezam    logo - bazarlogo - spotur