Osnovne šole

Dragi učenci

Prvi dotik z znanostjo

Spoznajte naravoslovje in tehniko na drugačen, bolj sproščen in interaktiven način ter nadgradite v šoli pridobljeno znanje.

Pridite in odkrijte svet znanosti in tehnike v popolnoma novi luči. Znanost je tudi poučna zabava.

Vstopite in preizkusite "kako delujejo" posamezni eksperimenti!

Spoštovani učitelji

Obisk Centra eksperimentov Maribor predstavlja novo obliko pedagoškega programa v namen nadgradnje znanja in praktičnih veščin.

Vabimo vas, da v šolskem letu 2018/2019 obiščete Center eksperimentov Maribor, kjer je na ogled in preizkus okoli 50 eksperimentov iz stalne zbirke. Namenjeni so spoznavanju naravoslovnih pojavov z različnih znanstvenih področij: fizike, matematike, tehnike, kemije, biologije itd. Učenci lahko ob pomoči demonstratorja preizkusijo eksperimente.

Vsi sodelavci Centra eksperimentov Maribor želimo z vami vzpostaviti trajno sodelovanje in se veselimo umestitve naših vsebin v vaše Letne delovne načrte. Upoštevali bomo tudi vaše predloge in pobude, s katerimi bomo dopolnjevali našo dejavnost. Pripravili smo katalog delavnic za naravoslovne in tehniške dneve in tudi za izbirne vsebine, ki dopolnjujejo vaš učni program in omogočajo različna izobraževalno-izkustvena doživetja.

Za vse dodatne informacije smo
vam z veseljem na voljo

Tel. : +386 (0) 59 080 286
E-pošta : cem@ektc.si

 

Podpirajo nas

Prijavite se na E-novice

Prijavite se naše e-novičke in bodite obveščeni o vseh pomembnih dogodkih iz področja znanosti in kulture.